Auto belandt ondersteboven in de sloot langs Opweg

Een personenauto is woensdagmiddag ondersteboven in de sloot beland. De automobilist reed op de Opweg in de richting van Schoonhoven en raakte door een onbekende oorzaak van de weg. De auto gleed van de steile slootkant af, draaide ondersteboven en eindigde tegen een betonnen bruggetje in het water.

De brandweer werd onder andere met een duikteam ter plaatse gestuurd. Een omstander aarzelde niet en schoot direct te hulp bij de bestuurder. Hij slaagde erin het slachtoffer uit de auto te halen en met hulp van buurtbewoners op het droge te krijgen. Duikers van de brandweer hebben de sloot en het voertuig doorzocht om te controleren of er niemand meer in het water lag.

Het slachtoffer is in het waterongevallenvoertuig door brandweermensen verzorgd totdat de ambulance ter plaatse was. Ambulancepersoneel heeft uiteindelijk besloten dat het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak en heeft een bergingsbedrijf ingeschakeld om het voertuig uit de sloot te takelen.

Foto’s onder andere door 112 Groene Hart en Jayden Snoek

error:
Scroll naar boven