Over ons

Wij staan 24/7 paraat voor branden en ongevallen. Ontdek hoe wij Schoonhoven veilig houden. Wij zijn de brandweer in de Zilverstad!

Wat wij doen

Wij zijn er voor het beschermen en veilig houden van onze stad, haar inwoners, dieren en omgeving. Onze mensen staan altijd paraat om ongevallen en branden te bestrijden.

Kom meer te weten over onze mensen, het materieel, de stad, de kazerne en de historie van brandweer Schoonhoven

Duikteam

Het duikteam van de brandweer is een specialistische eenheid die wordt ingezet bij waterongevallen in en ver buiten Schoonhoven. Denk hierbij aan te water geraakte personen, voertuigen of dieren.

Brandweerboot

Met de brandweerboot biedt brandweer Schoonhoven hulp bij te water geraakte personen, brand, aanvaringen, motorproblemen en tal van andere incidenten op het water.

First responders

De first responders verlenen eerste hulp bij reanimaties. Ze zijn vaak eerder ter plaatse dan de ambulance, waardoor ze levensreddende handelingen kunnen verrichten.

Jeugdbrandweer

Bij de jeugdbrandweer worden jongens en meisjes een aantal aspecten van het brandweervak bijgebracht. Daarbij is een van de doelstellingen dat kinderen eventueel door kunnen stromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. Ook bij brandweer Schoonhoven is er een jeugdbrandweer.
error:
Scroll naar boven