Brand in kantoorpand Schoonhoven: grote oefening hulpdiensten

Op dinsdagavond vond er in Schoonhoven een uitgebreide oefening plaats waarbij de brandweer, politie en ambulance betrokken waren. De brandweer van Schoonhoven werkte samen met brandweerkorpsen uit Lopik, Bergambacht en Stolwijk. Het hoofddoel van deze oefening was het trainen van de samenwerking en communicatie tussen de verschillende hulpdiensten.

Er ontstond brand op de eerste verdieping van een kantoorpand aan de Opaalstraat. De brand brak uit in de keuken en verspreidde zich naar de verdieping erboven. De politie arriveerde als eerste op de locatie en verzamelde zoveel mogelijk informatie om de eerste brandweereenheid op weg te helpen. In totaal moesten zes slachtoffers in veiligheid worden gebracht en door ambulancepersoneel worden behandeld. Dankzij de inzet van de autoladder van Bergambacht konden meerdere personen vanaf de bovenverdieping gered worden. De WTS500 van Stolwijk voorzag de brandweereenheden van Schoonhoven en Lopik van water uit een nabijgelegen sloot. De officier van dienst was aanwezig om de werkzaamheden te coördineren en alles in goede banen te leiden.

Na afloop van de oefening vond er een evaluatie plaats om de leerpunten met elkaar te bespreken. Deze oefening heeft niet alleen bijgedragen aan het vergroten van de samenwerking en communicatie, maar ook aan verbondenheid tussen de hulpverleners. Dit zal de samenwerking bij daadwerkelijke incidenten ongetwijfeld bevorderen.

error:
Scroll naar boven