Brand verwoest appartement in verzorgingshuis ‘De Bovenberghe’ in Schoonhoven

Zaterdag aan het einde van de middag brak er een verwoestende brand uit in verzorgingshuis ‘De Bovenberghe’ aan de Asserlaan in Schoonhoven. Het automatische brandalarm in het gebouw waarschuwde de BHV’ers, die al snel ontdekten dat er brand was in een van de kamers. De situatie escaleerde snel en de brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’ vanwege de evacuatie van alle bewoners en de verspreiding van rook door het pand.

De brandweer van Schoonhoven reageerde snel en slaagde erin om de brand in de kamer onder controle te krijgen. Het vuur woedde onder andere bij een bed en een televisie. Tijdens de hectiek van de evacuatie ontstond kortstondig bezorgdheid over een vermiste zorgverlener. De brandweer van Bergambacht doorzocht de overige kamers van het complex, maar gelukkig werd al snel duidelijk dat deze persoon in veiligheid was. Ondanks dat het sein ‘brand meester’ snel werd gegeven, duurde het nog enige tijd voordat alle bewoners weer naar binnen mochten. Pas nadat de rook met behulp van ventilatoren uit de zorginstelling was verdreven, konden de bewoners en het zorgpersoneel terugkeren.

Het getroffen appartement is volledig uitgebrand en onbewoonbaar geworden. Op dit moment is de oorzaak van de brand nog niet bekend en zal verder onderzocht worden.

Foto’s onder andere door RTV Krimpenerwaard

error:
Scroll naar boven