Brandweer en ambulance oefenen samen: realistisch scenario bij Overslag Terminal Bergambacht

Op maandagavond vond er een indrukwekkende samenwerkingsoefening plaats bij de Overslag Terminal Bergambacht (OTB) tussen de brandweer van Schoonhoven, brandweer Bergambacht en de ambulancedienst. Het scenario was een ongeval waarbij een kraanmachinist onwel werd en een container begon te slingeren. Hierbij raakte een slachtoffer bekneld onder de container en vielen twee personen in het water.

Om de situatie snel en efficiƫnt te kunnen controleren, werkten de hulpdiensten nauw samen. Het korps van Schoonhoven zette de brandweerboot en de tankautospuit in om de twee personen uit het water te redden. Vervolgens werden ze via de autoladder van Bergambacht naar de kant gebracht. De kraanmachinist kon niet zelf naar beneden komen en moest met behulp van de autoladder in een brancard naar beneden gebracht worden. Ambulancepersoneel was ter plaatse om de slachtoffers te behandelen, waarbij de brandweer ondersteunde bij een reanimatie. Dit alles gebeurde onder toezien van de officier van dienst die de werkzaamheden coƶrdineerde.

Na afloop van de oefening werden alle betrokkenen samengebracht om de ervaringen te bespreken. Er waren verschillende leerpunten die in toekomstige inzetten en oefeningen worden meegenomen. De hulpdiensten kijken terug op een geslaagde oefening.

error:
Scroll naar boven