Brandweer redt twee mensen uit auto te water N210 tussen Schoonhoven en Lopik

Dinsdagochtend redden brandweerduikers twee mensen uit een auto te water. De witte Volkswagen belandde op z’n kop in de sloot. Dit gebeurde op de M.A. Reinaldaweg – N210 tussen Schoonhoven en Cabauw.

Getuige
Een automobilist zag het gebeuren en belde 112. Het was niet bekend hoeveel mensen er in de auto zaten. Daarom rukten de hulpdiensten met veel eenheden uit.

Duikteam
Brandweer Schoonhoven kwam als eerste aan samen met hun collega’s uit Lopik. Ze plaatsten een ladder in het water zodat het duikteam direct het water in kon.

Duikers van de Schoonhovense brandweer doorzochten de auto. Dit was lastig omdat de auto op z’n kop en diep in de bagger lag. Toch lukte het om in de auto te komen.

Twee slachtoffers
Als eerste voelden de duikers iemand voorin de auto. De persoon werd bevrijd. Met een brandcard tilden hulpverleners het slachtoffer op de kant.

De duikers vonden nog iemand in de auto. Dit was net nadat het eerste slachtoffer op de kant was. De tweede persoon zat achterin de auto.

Een ander duikteam uit Utrecht controleerde de auto en de sloot rondom. Er werd niemand meer gevonden.

WhatsApp
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Volg de brandweer op WhatsApp.

Reanimatie
Eén van de slachtoffers werd gereanimeerd door brandweermensen en politieagenten. Ondanks dat ze meer dan 20 minuten onder water lagen, kwamen beide slachtoffers na enige tijd weer bij bewustzijn.

Traumahelikopters
Twee mobiel medische teams landden met de traumahelikopters in het weiland. Zij namen de zorg voor de slachtoffers over. Ambulances vervoerden de personen naar het ziekenhuis.

Afgesloten
De M.A. Reinaldaweg – N210 was tijdens het incident afgesloten voor al het verkeer. De politie deed onderzoek naar het ongeval. Een berger takelde de auto uit het water. Pas in de loop van de middag was de weg weer open.

error:
Scroll naar boven