Brandweerduikers redden persoon uit de Lek bij Ammerstol

Op vrijdagochtend hebben brandweerduikers een persoon gered uit de Lek. De reddingsactie vond plaats ter hoogte van Ammerstol. Het slachtoffer was in het water terechtgekomen en kon niet meer op eigen kracht naar de kant komen. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en konden ze de drenkeling redden voordat het te laat was.

Het incident vond plaats rond 10 uur in de ochtend en werd direct gemeld bij de hulpdiensten. De brandweer kwam met verschillende eenheden ter plaatse, waaronder een duikteam en brandweerboot uit Schoonhoven. Ook een ambulance was ter plaatse om medische hulp te verlenen.

Het slachtoffer werd meegevoerd met de stroming, maar was nog aan de oppervlakte. De brandweerduikers zijn snel naar het slachtoffer toegezwommen en konden de drenkeling naar de kant brengen voordat diegene onder water verdween. Aan de kant werd het slachtoffer de Lekdijk opgetild en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Het slachtoffer is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Foto’s door 112 Groene Hart

error:
Scroll naar boven