Duikploeg geeft demonstratie in duiktank op Veiligheidsdag in Krimpen aan de Lek

Op de Veiligheidsdag in Krimpen aan de Lek, aanstaande zaterdag, kan het publiek genieten van een spectaculaire demonstratie door de duikploeg van de brandweer Schoonhoven. Deze gespecialiseerde eenheid op het gebied van waterongevallen toont hun werk en uitrusting aan de toeschouwers. Een opvallend hoogtepunt is de mogelijkheid voor bezoekers om de duikers live in actie te zien in een speciale duiktank.

Door de ramen van de tank hebben bezoekers een uitstekend zicht op de duikers, en via de communicatielijn kunnen ze met hen in gesprek gaan. De assistenten en duikploegleiders begeleiden bezoekers langs de materialen en de duikwagen, waarbij ze uitleg geven over de verschillende onderdelen.

De Veiligheidsdag wordt georganiseerd ter ere van het 300-jarig bestaan van de brandweer Krimpen aan de Lek. Naast brandweerwagens zijn er ook demonstraties te zien van andere hulpdiensten, waaronder de politie, ambulance, defensie, reddingsbrigade en het USAR-team.

Het evenement begint zaterdag 17 juni om 11:00 uur op het terrein van ijsbaan Thialf in Krimpen aan de Lek. Omstreeks 16:00 uur pakken de hulpdiensten hun spullen in en is de Veiligheidsdag afgelopen.

error:
Scroll naar boven