Kop-staartbotsing tussen twee personenauto’s op N210 bij Schoonhoven

Op dinsdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s op de N210, ter hoogte van de voetbalvelden in Schoonhoven. De bestuurder van een witte Citroën reed achterop een langzaam rijdende Volkswagen, die deel uitmaakte van een rij auto’s op weg naar de rotonde. Ondanks de beperkte impact werden de airbags van het achterste voertuig geactiveerd en kwam er rook onder de motorkap vandaan.

De brandweer controleerde beide voertuigen en stelde deze veilig. Omdat er geen sprake was van brand, lijkt het waarschijnlijk dat de ‘rook’ veroorzaakt werd door het ontplooien van de airbags. Zowel politieagenten als brandweerpersoneel ontfermden zich over de slachtoffers, totdat de ambulance ter plaatse arriveerde. Gedurende korte tijd werd de N210 volledig afgesloten voor verkeer, maar al snel werden de getroffen voertuigen naar het fietspad geduwd om de weg vrij te maken.

Twee bijrijders van het achterste voertuig werden nagekeken door ambulancepersoneel. De ernst van hun verwondingen is niet bekend. Beide bestuurders kwamen er zonder letsel vanaf. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de achterste auto weg te slepen. De voorste auto kon met lichte schade zijn weg vervolgen.

error:
Scroll naar boven