Schuur gaat in vlammen op bij grote brand Hogedijk Bergambacht

Bij een brand langs de Hogedijk in Bergambacht is vannacht een grote schuur in vlammen opgegaan. Omstreeks middernacht werden de brandweerkorpsen uit Schoonhoven en Bergambacht gealarmeerd en zij arriveerden op de locatie op het moment dat het dak van de schuur al in lichterlaaie stond.

De brandweer schaalde op naar ‘grote brand’ en richtte zich op het voorkomen van overslag naar naastgelegen gebouwen. Hoewel het gelukt is om de brand te beperken tot de schuur, verspreidde het vuur zich snel, waardoor het onmogelijk was om de schuur te behouden.

Verschillende brandweereenheden uit de omgeving kwamen ter plaatse om te ondersteunen bij het bestrijden van de brand. Na ruim drie uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en begon de brandweer met nablussen.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Meetploegen hebben de verspreiding van het asbest in kaart gebracht en die bleek beperkt tot het terrein rond de schuur.

Het nablussen heeft nog tot half vijf geduurd. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Zondagochtend en -middag is de brandweer nog meerdere malen gealarmeerd vanwege het vuur dat weer oplaaide. Onder andere vanwege het asbest en instortingsgevaar kan de brandweer de smeulbrandjes niet blussen. Er is geen gevaar voor de omgeving.

Foto’s door 112 Groene Hart en Jayden Snoek

error:
Scroll naar boven