Terug naar 1928: Al bijna 100 jaar vrijwilligers werven

Brandweer Schoonhoven bestaat al tientallen jaren uit vrijwilligers. Ze doen het brandweerwerk naast hun vast baan en privéleven. Deze maand zoekt de brandweer nieuwe collega’s. Zo’n 100 jaar geleden gebeurde dat ook al.

Geschiedenis
De geschiedenis van de vrijwillige brandweer in Schoonhoven gaat terug tot 1935. In kranten uit die beginperiode staan berichten over de oprichting van het korps. Al in 1928 doet de brandweer een oproep om aan te melden als vrijwilliger.

Brandweer Schoonhoven

Zij die in aanmerking wenschen te komen om bij de Vrijwillige Brandweer dienst te nemen, worden uitgenoodigd zich daartoe aan te melden bij den Opperbrandmeester D. VISSER, of bij den Secretaris C.H. KERLING.
Leeftijd 21 – 40 jaar. Goede gezondheid.
Inlichtingen verkrijgbaar bij bovengenoemde Heeren.

Advertentie uit De Schoonhovense Courant van woensdag 15 februari 1928.

100 jaar
Bijna 100 jaar later zoekt de brandweer in Schoonhoven opnieuw vrijwilligers. Sinds vorige week werft ze nieuwe mensen. Door uitstroom van brandweerlieden moet het korps op sterkte blijven. Brandweervrijwilligers staan altijd klaar voor Schoonhoven, al bijna 100 jaar lang.

Eisen
De advertentie uit 1928 vroeg alleen om een goede gezondheid en de juiste leeftijd. Veel is er wat dat betreft niet veranderd. Nog steeds zoekt de brandweer mensen met een goede gezondheid en conditie. Alleen is de minimum leeftijd tegenwoordig 18 jaar in plaats van 21 jaar.

Ben jij de toekomst?
Meld je aan en word onderdeel van de geschiedenis. Op www.wordbrandweer.nl vind je meer informatie. Of solliciteer hier direct.

error:
Scroll naar boven