Terug naar 2000: “Lekkende vrachtwagen trekt spoor van chocola”

Tekst uit krantenartikel maart 2000

Een lekkende vrachtauto heeft zaterdagmorgen een spoor van vloeibare chocola getrokken van Ouderkerk aan den IJssel tot aan Schoonhoven. De ‘chocolade-reep’ liep over de provinciale weg over een afstand van 15 kilometer. De smalle reep werd een dikke plak in het centrum van Schoonhoven. Met name bij twee rotondes in die plaats liet de vrachtwagen grote klonters achter die door andere weggebruikers verder Schoonhoven werden ingereden. De chauffeur, een 22-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, bemerkte zelf bij een van de rotondes dat er iets niet in orde was. In zijn spiegels zag hij het chocoladespoor, reden voor hem om te stoppen. Ondertussen had de politie al telefoontjes gekregen van mensen die zeiden dat het wegdek spekglad was door de vloeibare chocolade. Het was kwart over tien ’s morgens en dus druk in Schoonhoven.

Brandweer
De brandweer heeft eerst geprobeerd de weg met koud water schoon te spuiten, maar daardoor stolde de pure chocolade juist tot een harde laag. Het bedrijf van de IJsseldijk West uit Ouderkerk, waar de vrachtwagen was geladen, is daarop met een tankwagen heet water en hogedrukreinigers gekomen, waarmee de schoonmaak in Schoonhoven wel lukte. Om ook de provinciale weg te ontdoen van de chocolade moest de wagen nog een keer terug naar Ouderkerk om heet water in te nemen.

Klep
Voor het kwarwei, dat tot een uur of twee heeft geduurd, moest in Schoonhoven de weg deels worden afgesloten en het verkeer worden omgeleid. De chauffeur vertelde de politie dat hij was vergeten een klep dicht te draaien.

Terug naar...
We zijn op zoek naar meer oude verhalen, foto's en krantenartikelen van branden, ongevallen of de brandweer in Schoonhoven. Bent u in het bezit daarvan en wilt u dat met ons delen? Neem dan contact met ons op.
error:
Scroll naar boven