De jeugd heeft de toekomst: word jeugdbrandweer

Deze maand werft Brandweer Schoonhoven nieuwe leden. Veel volwassen korpsleden begonnen hun carrière ooit bij de jeugdbrandweer. Ook daar is nu plek voor nieuwe aanwas.

Vanaf 12 jaar
De leden zijn tussen de 12 en 18 jaar oud. Onder begeleiding van ervaren brandweermensen doen de meiden en jongens actieve oefeningen. Ze leren over de brandweer en veiligheid. Het team staat voorop en met discipline en zelfvertrouwen kun je alles aan. Als iemand 18 jaar wordt kan hij of zij solliciteren bij een brandweerkorps.

Kamp
Elk jaar in het weekend van Hemelvaart gaat de jeugdbrandweer op kamp. Daarnaast doet de jeugdbrandweer nog andere leuke activiteiten. Zoals een 24-uursdienst en wedstrijden. Bij de 24-uursdienst zitten de jeugdleden net als de ‘echte’ beroepsbrandweer op een kazerne. Ze sporten, oefenen, controleren materieel en doen fictieve uitrukken.

Word brandweer, ook naast je werk
Brandweer Schoonhoven zoekt nieuwe brandweermensen. Klaar om uit te blinken, zelfs naast je dagelijkse werk? Kom bij ons team. Ontdek hoe op www.wordbrandweer.nl.

Krimpenerwaard
De jeugdbrandweer van Schoonhoven is onderdeel van Jeugdbrandweer Krimpenerwaard. Dit bestaat uit de kazernes Schoonhoven, Bergambacht, Stolwijk, Lekkerkerk, Ouderkerk a/d IJssel en Haastrecht. De jeugdleden komen elke 14 dagen op vrijdagavond bij elkaar. Junioren en aspiranten oefenen apart van elkaar. Zo kan iedereen op eigen niveau trainen.

Meer weten?
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Brandweer Schoonhoven via de contactpagina. Nieuwe jeugdleden lopen eerst een paar avonden mee om te kijken of de jeugdbrandweer iets voor hun is.

error:
Scroll naar boven