Brandweer Schoonhoven zoekt nieuwe collega’s: word brandweer, ook naast je werk

De brandweer in Schoonhoven zoekt nieuwe brandweermensen. Daarvoor start ze een campagne: word brandweer, ook naast je werk. Er is plek voor ongeveer vijf nieuwe mensen.

Vrijwilliger
Het brandweerkorps bestaat volledig uit vrijwilligers. Dat betekent dat de brandweermensen ook nog een vaste baan hebben. Ze komen van thuis of werk naar de kazerne als er een melding is. Elke dinsdagavond is er een oefening.

Betrokken met Schoonhoven
De brandweer zoekt teamspelers die willen bijdragen aan Schoonhoven. En die veel over hebben voor het team en de kazerne. Iedereen die dat in zich heeft is welkom bij de brandweer. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt.

Niet alleen blussen
Het werk is afwisselend en uitdagend. Als de pieper gaat weten brandweermensen niet wat ze te wachten staat. Elke keer is anders. Van een kat uit de boom redden of een brand blussen tot hulp verlenen bij een ongeval. De brandweer zoekt mensen die dat aankunnen.

Informatiebijeenkomst
De brandweer nodigt sollicitanten eerst uit voor een informatiebijeenkomst. Daar vertellen brandweermensen over het werk. En wat het voor hun privéleven en vaste baan betekent om vrijwilliger te zijn.

Meeloopavonden
Vervolgens lopen de sollicitanten 5 avonden mee. Met verschillende oefeningen ervaren ze of het brandweerwerk iets voor hun is. Daarnaast maken ze kennis met de leden van het Schoonhovense korps.

Keuring en opleiding
De sollicitanten die doorgaan krijgen een fysieke keuring. Daarna gaan ze al mee met oefeningen en uitrukken. Zodra het kan starten ze de opleiding om volwaardig brandweer te worden.

Solliciteren
Meer informatie over de vacature staat op www.wordbrandweer.nl. Direct solliciteren kan via het sollicitatieformulier.

error:
Scroll naar boven