In het nieuws: ‘Gaaf om voor een ander klaar te staan’

Deze maand werft Brandweer Schoonhoven nieuwe brandweermensen. De brandweer maakt promotie met banners en posters in de stad. En met berichten op sociale media. Ook lokale media helpen bij de campagne: word brandweer, ook naast je werk.

‘Gaaf om voor een ander klaar te staan’
Het Kontakt publiceert in de krant en op de website een artikel. Het nieuwsblad kopt: ‘Gaaf om voor een ander klaar te staan.’ De quote is van Mathhijs Spek (23) die nog maar een paar jaar brandweerman is. In het stuk komen allerlei brandweermensen aan het woord. Een mooie groepsfoto van de brandweerlieden maakt het artikel compleet.

Burgemeester
Burgemeester Hans Beenakker van de Krimpenerwaard maakte een videoboodschap. Voor de brandweerkazerne roept hij inwoners van Schoonhoven op om zich aan te melden. ‘Want hulpverleners zijn bijzonder belangrijk voor de veiligheid in onze gemeente Krimpenerwaard’, aldus de burgemeester.

Reportage RTV Krimpenerwaard
De lokale RTV kwam langs tijdens een oefenavond. Het was de eerste keer dat het korps met de nieuwe tankautospuit oefende. Verschillende brandweermensen vertellen voor de camera over de nieuwe wagen. En natuurlijk hoe het is om bij het brandweer te zitten.

Radio
RTV Krimpenerwaard maakte ook een radioverslag. Presentator Dirk Molenaar interviewde korpsleden en liet dat horen in De Lunch & Brunch Expo. Luister de uitzending hier terug. De brandweer komt vanaf minuut 27:14 aan het woord.

Laatste kans
Volgende week is de laatste kans voor geïnteresseerden om te solliciteren. Alle sollicitanten komen begin juni naar een informatiebijeenkomst in de brandweerkazerne. Daarna lopen ze mee met een aantal oefenavonden. Er is plek voor ongeveer 5 nieuwe brandweermensen.

Interesse? Solliciteer op www.wordbrandweer.nl

error:
Scroll naar boven