Opnieuw jacht met motorproblemen in gevaar op de Lek

Zaterdagochtend kreeg de brandweer van Schoonhoven opnieuw een oproep van een plezierjacht in moeilijkheden op de Lek. Het jacht met vijf opvarenden dreef ter hoogte van Willige Langerak en kampte met motorproblemen. Vanwege de dichte mist waren ze niet goed zichtbaar en werden ze bijna overvaren door binnenvaartschepen. De brandweerboten van Schoonhoven en Vianen werden gealarmeerd, maar die zijn niet uitgevaren. De opvarenden slaagden erin om de motor weer aan de praat te krijgen. Rijkswaterstaat informeerde hen echter onmiddellijk dat ze onder dergelijke dichte mistomstandigheden helemaal niet hadden mogen varen. Het jacht besloot daarop om de dichtstbijzijnde haven op te zoeken.

Gisteren werd de brandweer ook al gealarmeerd voor een jacht met motorproblemen op de Lek bij Schoonhoven. Toen zijn zes opvarenden ternauwernood ontsnapt aan aanvaringen met binnenvaartschepen, omdat ze stuurloos en zonder verlichting in het aardedonker ronddreven.

Lees op de website van Rijkswaterstaat de regels over varen bij mist. Of bekijk 10 tips voor een veilige vaart bij ‘Varen doe je Samen’.

error:
Scroll naar boven