Vier huizen lange tijd ontruimd om gaslek Albrecht Beijlingracht

Maandagochtend ontstond een gaslek in een woning aan de Albrecht Beijlingracht. De brandweer ontruimde 4 huizen. Het duurde bijna 3 uur voordat de situatie weer veilig was.

Boren in buitengevel
Werklui boorden een gat in de buitengevel. Daarbij raakten ze de gasleiding vóór de hoofdkraan. De brandweer kon de leiding niet afsluiten of het gat dichtmaken.

Gevaarlijk
Het gas stroomde het huis in. Er was een groot risico op een explosie of brand. Daarom zette de brandweer de omgeving af. Brandweerlieden openden alle ramen en plaatsten een ventilator voor het huis. Voor de zekerheid legden ze ook een waterstraal klaar.

Ontruimd
Metingen gaven aan dat het gas zich ook ophoopte bij de buren. De brandweer ontruimde daarom in totaal 4 huizen. Met meetapparatuur hield ze de verspreiding van het gas continu in de gaten.

Word brandweer, ook naast je werk
Brandweer Schoonhoven zoekt nieuwe brandweermensen. Klaar om uit te blinken, zelfs naast je dagelijkse werk? Kom bij ons team. Ontdek hoe op www.wordbrandweer.nl.

Spouwmuren en vloeren
Het gas zat in de spouwmuren en verspreidde zich omhoog. Ook tussen de vloeren en plafonds hoopte het gas zich op. Omdat het gas nog steeds lekte kon de brandweer hier niks tegen doen.

Gasleiding afgesloten
Stedin kwam ter plaatse om de gasleiding af te sluiten. Monteurs groeven op twee plaatsen verderop in de straat naar de gasleiding. Ze plaatsten ballonnetjes in de leiding om de aanvoer van gas te stoppen.

Ventileren
Nadat de lekkage was gestopt ventileerde brandweermensen het huis. In alle ontruimde huizen deden ze metingen. De bewoners mochten pas naar binnen toen alles veilig was. Dit was ’s middags rond half 2, bijna 3 uur na het ontstaan van het gaslek.

error:
Scroll naar boven