Brandweer Schoonhoven neemt nieuwe tankautospuit in ontvangst

De Schoonhovense brandweer nam afgelopen zaterdag haar nieuwe tankautospuit in ontvangst. Burgemeester Hans Beenakker droeg de sleutel over aan het korps.

Nieuw blusvoertuig
Een tijdje geleden kondigde de brandweer het nieuwe blusvoertuig al aan. De Scania vervangt de MAN tankautospuit uit 2005. De nieuwe wagen en het materiaal voldoen weer aan de eisen van deze tijd.

Oefenen
Afgelopen weken oefenden brandweermensen veel met de wagen. De chauffeurs hielden rijtrainingen. En de rest van het korps kreeg les over de nieuwe gereedschappen. Na deze periode ging de tankautospuit nog één keer weg om de laatste punten aan te passen.

In dienst
Vorige week kwam de wagen terug naar Schoonhoven. Vanaf toen stond de wagen al in dienst. Vrijdag was het officiële moment om de tankautospuit over te dragen. Directeur Hans Zuidijk sprak de aanwezigen toe namens Brandweer Hollands-Midden.

Sleutel
Burgemeester Hans Beenakker droeg de sleutel over aan de ploegchef. Met die symbolische handeling staat de wagen officieel paraat voor de inwoners van Schoonhoven.

Foto’s door 112 Groene Hart

error:
Scroll naar boven