Achter de schermen bij Rijkswaterstaat: brandweerschippers op werkbezoek

De schippers van brandweer Schoonhoven hebben onlangs een werkbezoek gebracht aan de regionale verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Dordrecht. Het doel van dit bezoek was om meer te leren over de belangrijke rol die de verkeerspost vervult bij calamiteiten op het water en om de samenwerking tussen de brandweer en Rijkswaterstaat te versterken.

Tijdens het bezoek kregen de schippers een rondleiding door de verkeerscentrale. Hierbij werd uitgelegd wat de diverse taken zijn van Rijkswaterstaat en hoe verkeersleiders te werk gaan. De rivier de Lek, het werkgebied van de Schoonhovense brandweerboot, valt in het gebied dat vanuit de verkeerscentrale Dordrecht wordt bediend. De brandweer en Rijkswaterstaat werken daarom regelmatig samen bij incidenten op het water, zoals brand op schepen, aanvaringen en zoekacties naar vermiste personen.

Een goede samenwerking en communicatie tussen beide partijen is essentieel om snel en effectief te kunnen handelen bij deze incidenten. Dit werkbezoek heeft de schippers van brandweer Schoonhoven dan ook waardevolle inzichten opgeleverd, waardoor zij nog beter kunnen samenwerken met Rijkswaterstaat in geval van calamiteiten op het water.

error:
Scroll naar boven