Brandweer en politie trekken samen op tegen parkeerproblematiek Schoonhoven

In de smalle straten van de binnenstad, maar ook in de wijken eromheen is het voor onze chauffeurs vaak lastig manoeuvreren met de grote brandweerwagens. Fout geparkeerde auto’s maken dit probleem alleen maar groter, dus vragen brandweer en politie aandacht voor het parkeren.

Woensdagavond reed de brandweerwagen door Schoonhoven om inzicht te krijgen in plekken waar vrije doorgang wordt belemmerd. De wijkagent ging mee om foutparkeerders bewust te maken van het probleem. Nog geen minuut vertrokken uit de kazerne was het meteen raak: een geparkeerde auto blokkeerde de bocht, waardoor de brandweerauto de draai richting de Langerakkerweg niet kon maken.

De meeste problemen werden ontdekt in Schoonhoven-Noord en het centrum. Verschillende auto-eigenaren werden nietsvermoedend door de politie benaderd. De meesten waren zich van geen kwaad bewust en waardeerden de actie om het probleem op deze manier zichtbaar te maken. In de Havenstraatse Wal kon de brandweerauto helemaal niet meer verder rijden vanwege een verkeerd geparkeerde bestelbus. Ook in de straten rondom de brandweerkazerne was het krap. Twee foutparkeerders belemmerden daar de doortocht. Gelukkig kon de wijkagent de eigenaren achterhalen om het probleem meteen op te lossen.

Wat kun je doen om de brandweer te helpen?
- Na het parkeren achterom kijken; kan er een brandweerwagen van 2,5 m breed en 9 m lang door?
- Parkeren binnen de vakken of zo ver mogelijk tegen het trottoir
- Buitenspiegel inklappen
- Niet parkeren binnen 5 m van een kruispunt
- Stoepjes vrijhouden van bloempotten, bankjes en fietsen
error:
Scroll naar boven