Brandweer Schoonhoven springt in bij zeer grote brand in Ter Aar

De brandweer van Schoonhoven is vrijdagavond rond 23:00 uur opgeroepen om te assisteren bij een grote brand in Ter Aar. Aanvankelijk moest de tankautospuit de kazerne van Ter Aar herbezetten, maar later werd de ploeg ook ingezet om de enorme brand te bestrijden.

Vanwege de inzet van brandweerkorpsen uit de wijde omtrek ontstond er een tekort aan beschikbare brandweereenheden rond Ter Aar. Om te zorgen dat de brandweerdekking in de regio op peil bleef, werden verschillende tankautospuiten over de regio verdeeld. De tankautospuit van Schoonhoven werd gepositioneerd bij de kazerne in Ter Aar om stand-by te staan voor andere incidenten in het gebied.

In geval van calamiteiten in Schoonhoven zouden naastgelegen brandweerposten de brandweerinzet verzorgen in de Zilverstad. De achtergebleven brandweerlieden van Schoonhoven bleven paraat met het duikteam, de brandweerboot en de first responders.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Na een korte nacht met weinig tot geen slaap werden de Schoonhovense brandweerlieden rond vijf uur ’s ochtends weggeroepen vanaf de kazerne in Ter Aar om ondersteuning te bieden en de brand onder controle te krijgen. De ploeg haalde water uit het kanaal om meerdere brandhaarden in de loods van buitenaf te bestrijden.

Toen rond 09:30 uur de situatie in Ter Aar onder controle was en er minder brandweereenheden nodig waren, keerde de tankautospuit van brandweer Schoonhoven terug naar hun eigen kazerne om de brandweerzorg in de stad te herstellen. De totale inzet van brandweer Schoonhoven bij de brand in Ter Aar heeft bijna 12 uur geduurd.

error:
Scroll naar boven