Brandweerduikers vinden auto in de Lek bij Schoonhoven: cold case opgelost

Afgelopen zaterdag vonden brandweerduikers een auto op de bodem van de Lek. Het duikteam van Brandweer Schoonhoven oefende bij een strandje langs de Lekdijk-West. Tijdens het duiken zwom een duiker toevallig tegen de auto aan. Het voertuig werd al snel in verband gebracht met een vermissingszaak.

Kenteken
De duiker zocht rond de auto om de situatie te verkennen. Hij pakte het kenteken om die op de kant te bekijken. Schippers van de brandweerboot legden de auto vast op sonarbeeld. Ze markeerden ook de positie.

Cold case
De politie startte direct een groot onderzoek. Met het kenteken en het merk van de auto werd al snel een link gelegd met een vermissingszaak. In 2018 verdween de toen 30-jarige Jeroen de Wit uit Leimuiden. Jarenlang werd niets meer van hem vernomen.

Jeroen verdween op 18 februari met zijn zwarte Suzuki Alto. Het vermoeden was dat hij in het water was gereden. Verschillende keren kwamen bij de politie tips binnen. De zoektochten die daarop volgden waren zonder resultaat. De familie bleef steeds achter in onzekerheid. De zaak werd een cold case.

Zondag
Een dag na de vondst onderzocht de politie de auto met camera’s en sonar. Daarbij werkte de landelijke eenheid van de politie samen met Dregteam SOAD en Rijkswaterstaat. De gemeente sloot de Lekdijk-West volledig af.

Berging
Een bergingsbedrijf takelde de auto uit het water. Daarvoor stuurden ze een duiker onder water om de auto vast te maken. Het kraanschip bracht de auto naar een terrein aan de overkant.

Forensische opsporing
Op de kade ging het onderzoek verder. De forensische opsporing vond stoffelijke resten in de auto. Onderzoek wees uit dat het gaat om de vermiste Jeroen de Wit. Na ruim 5 jaar komt er een droevig einde aan een lange zoektocht.

error:
Scroll naar boven