Nieuwe uitrukkleding in gebruik bij Brandweer Schoonhoven

De brandweer van Schoonhoven heeft nieuwe uitrukkleding in ontvangst genomen. Het pak vervangt de zwarte bluskleding die na zo’n 12 jaar ruimschoots aan vervanging toe was. Het nieuwe uitrukpak is kaki van kleur en voorzien van gele striping, waarmee het aansluit bij de landelijke uitstraling van Brandweer Nederland. Alle brandweerkazernes in Veiligheidsregio Hollands-Midden ontvangen de nieuwe uitrukkleding. De kleding biedt de brandweerlieden niet alleen een professionele uitstraling, maar is ook nog eens praktisch in gebruik.

De kaki kleur heeft als voordeel dat vervuiling beter opvalt, wat het risico op blootstelling aan schadelijke stoffen vermindert. Bovendien voldoet het pak aan de nieuwste normen die gelden voor hedendaagse brandweerkleding. Het uitrukpak moet niet alleen hittebestendig zijn, maar moet ook comfort bieden tijdens hulpverleningen. Dankzij de gele striping zijn brandweermensen goed zichtbaar.

Naast de opvallende kleur en de functionele striping, is het nieuwe uitrukpak voorzien van verschillende handige opbergmogelijkheden, zoals speciale zakken voor portofoons, lusjes voor zaklampen en haakjes om handschoenen op te hangen. Bovendien zijn de pakken uitgerust met RFID-tags om gedurende hun levensduur registratie per gebruiker mogelijk te maken en het onderhoud en reparaties nauwkeurig te monitoren.

error:
Scroll naar boven