Plezierjacht op Lek verwoest door brand, opvarenden veilig

Een hevige brand heeft vandaag een plezierjacht op de Lek volledig verwoest. De kruiser met een lengte van 11 meter voer op de Lek toen de opvarenden een brand opmerkten in de machineruimte. Gelukkig slaagden de opvarenden erin snel van boord te gaan toen het schip vast kwam te zitten op een zandbank bij Tienhoven. Niemand raakte gewond bij het incident, maar de opvarenden ademden wel rook in en werden nagekeken door ambulancepersoneel.

De brandweer van Ameide werd opgeroepen om de brand te bestrijden, maar de zuiging en golfslag van passerende scheepvaart bemoeilijkten de bluswerkzaamheden. De brand verspreidde zich in rap tempo en al snel stond het hele plezierjacht in lichterlaaie. Door de golven en deining raakte het jacht los en dreef het met de stroming en wind naar het midden van het vaarwater. Hierop werden brandweerboten van Schoonhoven en Vianen gealarmeerd om de situatie onder controle te krijgen. Uiteindelijk strandde de brandende boot aan de overkant van de Lek en werd even later ook de brandweer van Lopik opgeroepen om te assisteren.

De eenheden van Schoonhoven, Lopik en Vianen werkten samen om de brand te blussen. Hierbij werd onder meer geblust vanaf de brandweerboten en werd brandweerpersoneel aan boord gebracht bij een boot van Rijkswaterstaat. Ongeveer twee uur na het ontstaan van de brand kon het sein brand meester worden gegeven. Rijkswaterstaat zal zorgen voor de berging van het plezierjacht.

Foto’s door Justin Egberts

error:
Scroll naar boven