Video uit perspectief brandweer: vuur, hitte en rook tijdens realistische oefening

Onlangs heeft Brandweer Schoonhoven deelgenomen aan realistische oefeningen op het trainingscentrum RelyOn Nutec, gelegen op de Maasvlakte in Rotterdam. Tijdens deze trainingen hebben brandweerlieden hun kennis en vaardigheden op het gebied van brandbestrijding aangescherpt.

GoPro
Een van de manschappen droeg een GoPro-camera en filmde de oefeningen. Vanuit het perspectief van de brandweerman ziet de kijker de vlammen en rookontwikkeling waarmee de brandweer te maken krijgt. De beelden geven goed weer hoe moeilijk het is om in een brandend gebouw de weg te vinden en de brand te blussen.

Houtgestookt
Het trainingscentrum op de Maasvlakte biedt mogelijkheden die de brandweer in haar normale werkomgeving niet heeft. Het gaat dan om het simuleren van omstandigheden in brandende gebouwen met houtgestookt vuur. De hitte en rookontwikkeling van een echte brand kunnen alleen bij dit soort trainingscentra worden benaderd.

Tijdens deze oefening werden de brandweerlieden geconfronteerd met uitdagende scenario’s, waarin ze branden in verschillende gebouwen moesten bestrijden en slachtoffers moesten redden. De oefening benadrukte niet alleen de omgang met hitte en technische vaardigheden, maar ook het belang van teamwork en communicatie binnen het team.

error:
Scroll naar boven