Zoekactie op Lek bij Streefkerk na signaal transponder

Donderdagochtend vond er een grote zoekactie plaats op de Lek bij Streefkerk, vanwege een uitgezonden signaal van een transponder. Dit kleine apparaatje, doorgaans bevestigd aan een reddingsvest, stuurt een signaal uit wanneer iemand te water raakt. Het signaal werd opgevangen door Rijkswaterstaat, die vervolgens de brandweer alarmeerde.

Duikteams afkomstig uit Schoonhoven en Dordrecht gingen ter plaatse om de zoektocht uit te voeren. Eveneens werd de brandweerboot van Schoonhoven ingeschakeld, samen met andere eenheden van brandweer in Zuid-Holland Zuid, de ambulancedienst, de politie en de KNRM. Met behulp van sonarapparatuur maakte de brandweerboot een zoekslag op het water, terwijl brandweerpersoneel de waterkant afzocht en duikers gereed stonden om onder water te gaan.

Na verloop van tijd werd het zoekgebied verkleind nadat de exacte locatie meer duidelijkheid bood. Na ongeveer drie kwartier werd de transponder aangetroffen aan de waterkant. Rijkswaterstaat zal proberen de herkomst van het apparaatje te achterhalen en uitzoeken of er sprake is van een vermist persoon. Er is geen slachtoffer aangetroffen.

Foto’s door Twan Beukers Fotografie

error:
Scroll naar boven