Auto belandt bijna in de Lek na aanrijding, tweede auto vermist in Lekkerkerk

Hulpdiensten werden vrijdag- op zaterdagnacht opgeroepen voor een voertuig te water aan Schuwacht bij Lekkerkerk. Getuigen zagen een auto onderaan de dijk en wisten niet of er nog personen in zaten. De brandweerboot en het duikteam uit Schoonhoven rukten met spoed uit.

Door brandweer Lekkerkerk werd ter plaatse vastgesteld dat de auto schade had aan de voorzijde, en op de dijk waren sporen van een aanrijding zichtbaar. Het vermoeden bestond dat een andere auto tegen deze geparkeerde auto was gebotst en mogelijk in het water was beland.

Ons brandweervaartuig heeft zoekslagen gemaakt met sonarapparatuur om te kijken of er een auto onder water lag. Daar werden geen concrete aanwijzingen voor gevonden, dus is besloten de duikers niet in te zetten. Langs de oever is door diverse eenheden gezocht naar sporen, maar ook daar werd geen tweede auto aangetroffen. Sporen op de dijk gaven de politie wel aanleiding om uit te kijken naar een tweede voertuig. Zij zullen de zaak dan ook verder onderzoeken.

Scroll naar boven