Nieuwe duikpakken voor brandweer Schoonhoven

De duikers van Brandweer Schoonhoven krijgen nieuwe droogpakken. De pakken zijn maandag geleverd. Andere persoonlijke spullen die bij het pak horen zijn ook vervangen.

Waterdichte handschoenen en mes
Het pak heeft drooghandschoenen. Daardoor zijn duikers beter beschermd tegen kou en vuil. Bij het oude pak droegen duikers natte handschoenen.

Een andere vernieuwing is de plaats van het duikmes. Deze is vastgemaakt op het bovenbeen van de duiker. Eerst droegen duikers het mes aan hun loodgordel.

Rood en zwart
De pakken zijn van het Finse merk Ursuit. Ze vallen op door de kleuren rood en zwart. Pacific Diving Equipment uit Reeuwijk levert de pakken en voert reparaties uit.

Een duikpak voor de brandweer moet in veel situaties te gebruiken zijn: van moddersloten in de polder tot stromend water in de Lek. En van vies water bij warm weer tot kou bij duiken onder het ijs.

Bij een melding trekken duikers het pak binnen één minuut aan. Ze doen verschillende werkzaamheden onder water en moeten daarbij vrij kunnen bewegen. Daarom moet het pak soepel zijn.

Aanbesteding
Veiligheidsregio Hollands-Midden vervangt de pakken van al haar duikteams: Schoonhoven, Ter Aar, Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiden. Een werkgroep heeft verschillende pakken getest en beoordeeld. Dit nieuwe pak voldoet het meest aan alle eisen en wensen.

Eerder dit jaar nam de Schoonhovense brandweer ook al nieuwe uitrukkleding in gebruik.

error:
Scroll naar boven