Overlast door storm in Schoonhoven

De storm van vandaag zorgde voor overlast in Schoonhoven. De brandweer had in totaal vier meldingen.

Wateroverlast
In een huis aan het Madame Curiehof stond vanmorgen water in de kruipruimte. De flinke regenval van deze week werd afgelopen nacht te veel.

De kruipruimte van het huis was het laagste punt onder een rijtje huizen. Al het water stroomde naar deze woning. Het liep inmiddels ook al in de convectorput.

Bewoners belden de brandweer omdat het water in de buurt van elektriciteit kwam. De brandweer pompte de kruipruimte leeg.

WhatsApp
Brandweer Schoonhoven is vanaf nu te volgen in het nieuwe WhatsApp onderdeel 'Kanalen'. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Volg het WhatsApp-kanaal.

Boom over fietspad
Tegen het einde van de ochtend moest de brandweer naar de N210. Daar was een boom omgevallen. Een grote zwam onderaan de stam had de boom verzwakt. De sterke wind blies de boom omver.

De boom lag over het fietspad tussen het Henri Dunantplein en de Hem. Fietsers weken uit naar de hoofdrijbaan. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties.

Daarom zaagden brandweermensen de boom in stukken. Het fietspad was daarna weer vrij voor voetgangers en fietsers.

Loshangende tak
De brandweer moest vanavond nog een keer naar de N210. Tussen de Hem en Ammerstol zag iemand een tak loshangen. De brandweer keek bij de boom en zag dat er niks aan de hand was. De verwarring kwam door de lichtval op de tak.

Regenpijp
Vlakbij de brandweerkazerne was er nog een melding. Een regenpijp hing los aan de achterkant van de Zeeman. Brandweerlieden haalden de regenpijp weg.

Scroll naar boven