Veerdienst Schoonhoven bedankt voor hulp aan de brandweer

Zoals vaker reed de brandweer afgelopen woensdag de veerpont op. Maar dit keer niet voor een melding. Ze bedankte de Veerdienst Schoonhoven BV voor hun hulp.

Duikteam
Bij ongevallen in het water zet de brandweer duikteams in. De veerdienst brengt het duikteam van Schoonhoven regelmatig naar de overkant. Daardoor krijgen inwoners van de Albasserwaard de snelste hulp.

Twaalf keer
In 2023 was het bijna elke maand nodig. In totaal werd de veerdienst 12 keer opgeroepen. Niet altijd kwam het tot een overtocht. Maar elke keer lag de veerpont paraat voor het duikteam. De veerdienst heeft daar zelf geen belang bij.

Regionale functie
Duikteams van de brandweer zijn lang niet in alle plaatsen te vinden. Daarom rukken de teams uit in een groot gebied. Andere duikteams rondom Schoonhoven komen uit Gouda, Woerden, Capelle aan den IJssel en Dordrecht. Een goede samenwerking met de pont is dus van groot belang om in alle gebieden snel ter plekke te zijn.

Ongeval voorkomen
De veerdienst droeg ook op een andere manier bij aan de veiligheid. In september dreef een jacht stuurloos en zonder verlichting op de Lek. Alerte medewerkers van de pont zagen dit en kwamen direct in actie. Ze maakten de opvarenden wakker met geluid- en lichtsignalen. Daarna alarmeerden ze de brandweer. Hierdoor konden alle zes opvarenden in veiligheid worden gebracht.

Bedankje
De brandweer bracht verschillende lekkernijen als bedankje. Zoals een kerststol, koeken en chocolaatjes. Schippers en andere medewerkers van de pont kunnen daar in hun koffiepauze van genieten.

error:
Scroll naar boven