Verkeershinder rond brandweerkazerne: Hoe kun je helpen?

Stedin is al maanden bezig met de vervanging van het gasnet in de binnenstad van Schoonhoven. De netbeheerder vervangt in totaal 6 kilometer aan gasleidingen om het gasnet klaar te maken voor de toekomst. De komende weken zijn de straten rondom de brandweerkazerne aan de beurt. Om vrije doorgang bij een incident te garanderen, vraagt de brandweer automobilisten om rekening te houden met de doorstroming en het parkeren.

Alternatieve route
De brandweerwagens zullen via het Beregrachtpad en de Wal wegrijden vanwege de afsluiting op de Langerakkerweg. Om dit mogelijk te maken, wordt het éénrichtingsverkeer van het Beregrachtpad omgedraaid. De brandweervrijwilligers rijden via de Wal en Het Bastion naar de kazerne toe.

Hoe kun je helpen?
// Laat verkeer doorstromen, blijf niet stilstaan of laden/lossen
// Kijk bij het parkeren of er genoeg ruimte is voor een brandweerwagen van 2,5m x 9m
// Parkeer binnen vakken of tegen troittoir
// Klap buitenspiegels in
// Niet binnen 5 m van een kruispunt parkeren
// Stoepen vrijhouden van bloempotten, bankjes en fietsen

Om opstoppingen te voorkomen, is het verstandig om verderop te parkeren op het Doelenplein, P1 & P2 Centrum, of bij de parkeerplaats van Albert Heijn. Speciaal vanwege de werkzaamheden aan de gasleidingen is tot eind mei het parkeerterrein van het voormalige busstation aan de Spoorsingel open.

De wegen die opgebroken worden, zijn cruciaal voor de route van de brandweer. Het is daarom belangrijk dat de overige wegen begaanbaar blijven, zodat de brandweer hun hulp aan de burger kan waarborgen.

Brandweer en politie trekken samen op tegen parkeerproblematiek Schoonhoven

Eerder dit jaar ging de brandweer op pad met de wijkagent om te kijken waar parkeerproblemen zijn. Benieuwd naar de bevindingen van toen?

error:
Scroll naar boven